Reklama
 
Blog | Josef Praks

Ozvěna pěny dní (povolební)

Pomalu odeznívá a usazuje se pěna dní povolebních. Ustaluje se hladina adrenalinu v krvi a to co nám zbývá, je život sám. Z volebního boje zbyly jen více či méně povedené historky. Přicházím se svou troškou do mlýna a taky jednu historku přidávám. Jak všichni jistě poznáte, situace a osoby jsou zcela smyšlené, podobnost s realitou Česka našich dní není ani náhodná. ;-)

Karl a Mlhoš sediju v hospě, liju kořku a pukaju z fajek. Tu Mlhoš prawi Karlemu:“Ty Karelu, posluchej, tyzje tež fajny deg … ret“. A Karel: „Šak aji ty, Mlhoš, aji ty“. A dal spolu seďa a z fajek pukaju až do rána bileho kořky davaju. A lidi se možu posrat, bo ani jeden z tych inteligentuch vi hovno o tym, co ten deg…ret vlastně znači či neznači. Jak chujovo, tak s chujem, jak cypatě, tuž s cypem. A možu to vydat aji degretem …

 

„Legenda“ k historce:

Reklama

1. Pokud se teď usmíváte a kýváte hlavou, nebo hlavou vrtíte nesouhlasně … Ano! Přesně o „to“ šlo.

2. Pokud historce nerozumíte a říkáte si: wtf … ano! Přesně o „to“ mi taky šlo! Chtěl jsem ukázat na nesmyslné, vyprázdněné šermování pojmy. Chtěl jsem ukázat řev papírového tygra. Deg…ret=degret=dekret. Jaký dekret? Třeba „ten od Benešova“. Tato malá ozvěna pěny dní povolební chtěla připomenout situaci s (úspěšným) vytažením papírového tygra, jemuž se povedlo parádní číslo: zařvat a vyhrát. Až se tygřík z papíru objeví příště, vzpomeňme si na třeba tuto historku a buďme vůči řvaní papírových tygrů imunní.